Jeg har vel som alle andre vært innom de aller fleste typer nyttårsforsetter.  De klassiske konkrete som “trene 3 ganger i uken» og de mer filosofiske som «gjøre mer av det jeg vil og mindre av det jeg må» (takk Morten).  Men, og det er et stort men, det har vel ikke akkurat alltid vært noen knallsuksess.  Prøver igjen, og nå føler jeg at jeg er kommet et kvantesteg nærmere noe som vil fungere, klar for versjon 2.0?

Så, hva er andreledes i år?

I år har jeg tjuvstartet.  
Som seg hør og bør på farsdagen ligger jeg rolig i sengen lenge nok til at smårollingene har laget til overraskelsesfrokost og kaffe på sengen.  Servert ble også en perfekt liten gave; «Bli Best med mental trening» av Erik Bertrand Larsen».  Selv om nattbordet bugner av bøker som skal leses, så måtte jeg bare lese denne boken først.  Har hørt om «Bertrand» og hørt bilder om visualisering av tigre, så det var ikke mange dagene før boken var utlest.  Nå er det jo ikke en bok som man har mest igjen for å bare suse gjennom, så jeg begynte faktisk å nytt – her måtte det reflekteres.  Hovedoppskriften:

– finn dine verdier
– sett følelsesmessige mål
– gjør endring i de små tingene i hverdagen

Og det mest vesentlige er følelser.  Motivasjon og ønske om forandring må komme fra følelsene.

Ikke bare privat
I år er det også slik at vi akkurat har gått gjennom en knallgod strategiprosess i Comoxie.  Og, den følger jo egentlig akkurat samme hovedpunktene som over.

– Hvor er vi?
– Hva vil vi?
– Hva skal til for å komme dit?

Den viktigste nøkkelfaktoren her er igjen følelser.  Koble overordnede mål basert på den gode følelsen og riktige verdier til å ta riktig retning i både de små og store valgene.

“Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.”
Robert Frost 

Vi har landet på noe vi tror på og allerede tatt flere beslutninger basert på vår nye og mer bevisste retning.  Vi har valgt noe og valgt vekk mye og ser at nye dører og muligheter åpner seg.  Og det føles veldig riktig! Og motivasjonen for å drive dette videre er på All-Time-High!

Med dette grunnlaget har jeg tenkt litt over koblingene mellom visjon, strategi og motivasjon hos tidligere arbeidsgivere og kunder.  Nøkkelen til god gjennomføring av strategien mener jeg ligger akkurat på å koble visjon og strategi så godt som mulig til følelsene hos hver enkelt.  Dette gjøres best ved at strategiske mål baseres på et sett med verdier og visjoner som trigger motivasjon og følelser.  En engasjert ledelse må deretter kommunisere og vise denne følelsen, la alle ta del i fremtidsvisjonen, ved å selv vise sitt engasjement.

– Basere strategi og mål på verdier og visjon
– Kommunisere med genuint engasjement og energi
– La de ansatte koble seg på engasjementet og energien
– La følelsene og motivasjonen dette vekker styre de hverdagslige valgene som fører til en implementert strategi

Om målene som formuleres er konkrete eller mer visjonære, om de kan mistenkes for mer å være virkemidler for å nå et større mål tror jeg er mindre viktig når helheten er forankret i et felles følelsesladet fremtidsbilde.

Hvorfor skille?
Så, både privat og i jobb gjelder følelsene, målene må være basert på disse og valg tas ut fra målene.

Jeg tror at vi privat kan lære av en god strategiprosess. Hva er våre verdier? Hva er visjonen for vår familie? Hva er fremtidig situasjon for oss som familie? Hvordan har barna det da? Hvordan er barna da? Og hva må vi gjøre dette året, denne uken, denne morgenen for at vi skal bevege oss dit?  Er det da greit at jeg blir sint fordi de enda ikke har tatt på seg sokkene selv om vi egentlig allerede skulle vært ute av døren?

Oppsummert
– finn dine verdier og hva som betyr noe for deg, sett livet i perspektiv
– finn målene som gjør noe med følelsene dine
– la målene påvirke de små valgene du tar hver dag

Nyttårsforsetter v2.0 er klart for lansering.  Dette tror jeg jo skal funke.

«Sikt mot månen. Selv om du bommer, havner du blant stjernene.»
Les Brown

Lykke til med forsettene!

Simen signatur - ny - 123x125

 

 

 

 

Share